Wim Vanobberghen (openVld)

WIM VANOBBERGHEN

Voornaam: Wim
Naam: Vanobberghen
Leeftijd: 37 jaar
website: www.wimvanobberghen.be
CV:
* Oudergemnaar in hart en nier
* naar school gegaan op Rijksbasisschool Oudergem, huidige Stadmus
* woonachtig op het Robert Hankarplein bij metro Hankar, voorheen op de Kouter
* onderzoeker bij iMinds-SMIT, opgericht aan Vrije Universiteit Brussel en deel van iMinds.
* OCMW raadslid te Oudergem sinds september 2017
* voorzitter openVLD Oudergem
* voorzitter Willemsfonds Brussel Zuid-Oost
* bestuurder Vlaams Instituut voor Audio-visuele Archivering (sinds 2017)
* gewezen bestuurder IRISNET (2012-2015), gewezen bestuurder Sociale Woningmaatschappij Oudergem (2012-2014)

Hobby’s:

lokale, nationale en internationale geschiedenis in alle maatschappelijke domeinen en tijdsperiodes, talen leren, voetbal ( abonnee RSC Anderlecht en voormalige spits van JOEPIE Oudergem) en fietsen, musea bezoeken, reizen en concerten bijwonen

Mijn thema’s en punten 2012-2018:
* mogelijkheden scheppen en bieden aan jonge gezinnen en jonge inwoners. Een uitbreiding van plaatsen in het onderwijs en kinderopvang ondersteunen. Betaalbaar wonen in Oudergem bevorderen door onder andere nagaan van mogelijkheid toekennen van tijdelijke fiscale korting aan inwoners tot 35 jaar die zich vestigen in Oudergem.
* culturele verscheidenheid is een rijkdom en moet benut worden op alle vlakken. Meertaligheid binnen en buiten de schoolmuren bevorderen. Het opent de horizon en is troef op de arbeidsmarkt. Initiatie ‘Dag van de wereld’ waarop alle gemeenschappen uitgenodigd worden. Een Vlaamse schepen in Oudergem en aanstelling cultuurbeleidscoördinator. Uitbouw van een volwaardig Nederlandstalig socio-cultureel aanbod.
* Een betere gemeenschappelijke communicatie nastreven. Een echt gebruiksvriendelijke, actuele en meertalige gemeenschappelijke website. Een evenwichtige weergave van het publieke debat in ‘De Oudergemnaar’.
* Een ruimtelijke ordening en mobiliteit op mensenmaat. Realistische oplossingen voor de Delta-site en het Hermann-Debroux-viaduct die de gemeentelijke leefbaarheid centraal stellen. De ontwikkeling van de Delta-site als een duurzame, sociaal-economisch gemengde groeipool voor de gemeente. Alternatieve vervoersmiddelen zoals Villo optimaal verankeren.
* Buurtwinkels spelen een belangrijke rol in het sociale weefsel, dit moet zo blijven. Opstelling van een gemeentelijk ondernemersplan dat winkeliers en KMO’s helpt. Een ondernemersloket in het gemeentehuis en digitaal. De mogelijkheden van Atrium nagaan en benutten. Impulsen voor de versterking en ontwikkeling van de lokale middenstand.
* Een stadsethiek toepassen: geen gezeur, maar regels die duidelijk zijn voor iedereen en door iedereen worden nageleefd.
Contact: wim.vanobberghen@openvld.be – 0473/47.13.10
Facebook: wim vanobberghen
Twitter: @wvanobbe

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s