Marie-Christine Lahaye

MARIE-CHRISTINE LAHAYE

Voornaam:Marie-Christine
Naam: Lahaye
Leeftijd: 53 jaar
CV:
* Doctor in de Wetenschappen – Maritieme biologie
* eco-raadgeefster
* oud-voorzitster OCMW-Oudergem
* ambtenaar bij de Federale Overheidsdient Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, verbonden aan het Directoraat Generaal Leefmilieu.
Thema’s en punten 2012-2018:
* Voor het welzijn van de gehele bevolking van Oudergem – oud en jong, valide en minder valide – is het belangrijk om een levenskader te ontwikkelen dat gebruiksvriendelijk is en open staat voor iedereen en waarbij er gewaakt wordt over het behoud van de groene ruimten en de bio-diversiteit.
* De hulp aan de meest behoeftigen en aan de personen in moeilijkheden noodzaakt ten allen prijze een uitgebreide en coherente sociale politiek tussen alle betrokken lokale actoren. Het is bovendien belangrijk om een dag-gezondheidsdienst voor ouderen op te richten alsook een urgentie crèche die het toelaat kinderen op te vangen wanneer de ouders naar een huurgesprek moeten gaan, een medische afspraak hebben of een bepaalde opleiding moeten bijwonen.
* Opdat onze kinderen in Oudergem kunnen wonen, is het belangrijk dat de huur- en koopprijzen van woningen en appartementen betaalbaar blijven. Daarom moet elke mogelijkheid tot hulp hierbij, zoals de toekenning van gedeeltelijke fiscale korting gedurende drie jaar aan alle jongeren onder 35 jaar, overwogen en uitgevoerd worden.
* De culturele rijkdom die de diversiteit van de Oudergemse bevolking met zich meebrengt, moet naar waarde geschat worden. Meertaligheid is hierbij een belangrijk element. De kennis van het Nederlands en het Frans is een prioriteit et moet ondersteunt worden. De gemeente heeft hierin een rol te spelen, meer bepaald door uitwisselingen tussen leerkrachten uit Nederlandstalige en Franstalige scholen te initiëren.
Contact: mclahaye@voo.be

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s