9 juli: Feest van de Vlaamse Gemeenschap te Oudergem

20170709_113927

Op 9 juli vierde de Vlaamse Gemeenschap te Oudergem feest op het gemeentehuis. De feestdag werd druk bijgewoond en levendig opgefleurd door Ago Benin Brass, een muzikaal ensemble bestaande uit 5 topmuzikanten uit Benin en 4 medespelers uit België.

Vanuit SAMEN gaf schepen voor Vlaamse Aangelegenheden Dirk Hoornaert (onaf.) een redevoering. Hij verwees hier naar het belang van het verdedigen van vrijheid, gelijkheid en broederlijk in tijden waarin deze waarden uitgedaagd worden, naar de nood tot samenwerking en participatie in plaats van polarisatie. Daarnaast merkte hij op dat de institutionele hervormingsplannen en -oplossingen die na de schandalen in Brussel geopperd worden met betrekking tot een reductie van het aantal mandaten, problematisch kunnen worden voor de vertegenwoordiging van Nederlandstaligen in de gemeenteraad en eventueel College in Oudergem. Hij kijkt daarom reikhalzend uit naar de voorgestelde oplossingen.

U kan de tekst hier integraal lezen: Toespraak_Feest_Vlaamse_Gemeenschap_9_juli_2017_Oudergem

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 1160: algemeen nieuws, nouvelles générales, general news items, Cultuur algemeen - Culture, Overige - Autres, Vlaamse Aangelegenheden - Affaires Flamandes - Flemish community en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.