5 boekenboxen in Oudergem

In de komende dagen en weken worden in Oudergem in verschillende wijken 5 boekenboxen geïnstalleerd. Het is een initiatief de schepen van Franstalige bibliotheken Valerie Cops (MR-LB) en de Schepen van Vlaamse aangelegenheden Dirk Hoornaert (SAMEN) met steun en inzet van de Brede School Oudergem, één Franstalige en drie Nederlandstalige scholen, de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheken en de Seniors d’Auderghem asbl.

Naast het verhogen van het leesplezier, beoogt het project volgende bijkomende doelstellingen:
– Hergebruiken, delen en duurzaam leven:
Iedereen kan een boek uit deze kast nemen, het  nadien terugplaatsen of een ander boek in de plaats zetten. Zo krijgen boeken en tijdschriften een tweede leven of ontdek je boeken die je anders misschien nooit gelezen had. We hopen hiermee het lezen te stimuleren.
– Samenwerken en mekaar leren kennen:
Door de kastjes in verschillende wijken te plaatsen en meertalig te organiseren ontstaat er een dynamiek in die wijken en wordt de boekenbox een ook een ontmoetingsplaats. De boxen werden door de technische dienst van de gemeente gebouwd maar elke box werd door een andere organisatie afgewerkt. De respectievelijke scholen en de bibliotheken zullen toezicht houden op “hun” box.

  1. De eerste boekenbox staat sinds het schoolfeest van 28 mei aan de basisschool De Stadsmus van het Gemeenschapsonderwijs in de Henri De Brouckèrelaan nr. 16. Hun boekenbox kan je al bekijken op de foto’s hierboven.
  2. De tweede boekenbox wordt feestelijk ingehuldigd op vrijdag 17 juni 2016 om 14:30 uur door de kinderen van de vrije basisschool Lutgardis Het Wonderwoud, die de box hebben afgewerkt. De box komt aan de gemeentelijke bibliotheek Hertoginnedal aan de Waversesteenweg nr. 1688 .
  3. Boekenbox nummer 3 komt heel binnenkort aan de de vrije basisschool Lutgardis De Vlindertuin in de Sint-Juliaankerklaan nr. 16.
  4. Boekenbox nummer 4 wordt door de kinderen van Franstalige gemeentelijke basisschool Les Marronniers afgewerkt en komt aan de schoolpoort aan de Waversesteenweg nr. 1179.
  5. De 5de en (voorlopig) laatste boekenbox wordt afgewerkt door de asba Seniors d’Auderghem en zal aan de Bibliothèque Communale du Centre  geïnstalleerd worden in de Emiel Idiersstraat nr. 16.
Dit bericht werd geplaatst in 1160: algemeen nieuws, nouvelles générales, general news items, Cultuur algemeen - Culture, Overige - Autres en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.